Trump, Fed Başkanı Powell’a seslendi: Mr. Too Late

Donald Trump, Jerome Powell’a Faiz Oranlarını Düşürmesi İçin Çağrıda Bulundu

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a faiz oranlarını derhal düşürmesi yönünde çağrıda bulundu. Trump, enerji maliyetlerinin büyük ölçüde düştüğünü, gıda fiyatlarının da gerilediğini belirterek, “Neredeyse hiçbir enflasyon kalmadı. Bu maliyetlerin aşağı yönlü hareketi tam da tahmin ettiğim gibi gerçekleşiyor. Bu durumda enflasyon olamaz ama ekonomi yavaşlayabilir” ifadelerini kullandı.

Trump, faiz indiriminin gecikmesi halinde ekonomik büyümenin sekteye uğrayabileceğini savunarak Powell için “Bay Hep Geç Kalan, büyük bir kaybeden” ifadelerini kullandı. Avrupa Merkez Bankası’nın şimdiye dek yedi kez faiz indirdiğini hatırlatan Trump, Powell’ın geçmişte yalnızca seçim döneminde faiz indirdiğini ve bunun da “Sleepy Joe Biden’a” (Joe Biden) ve sonrasında Kamala Harris’e seçimi kazandırma çabası olduğunu öne sürdü.

“Bu nasıl sonuçlandı?” diyerek paylaşımını bitiren Trump, Powell’ın Fed politikalarının siyasi saiklerle şekillendiğini ima etti.

Related Posts

Yurtdışına çıkarken bir masraf daha! BTK tamamını kaldırdı

BTK, yurt dışı kaynaklı sekiz eSIM sağlayıcısına erişimi engelledi. Erişim engeli getirilmesiyle vatandaşlar yerli operatörlere mecbur bırakılacak.

İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi yıllık %22,40 arttı, aylık %0,88 arttı.

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.