Trump’ın Gazze planına Vatikan engeli: Tehcir yok

İtalya ile Vatikan Şehir Devleti arasındaki ilişkileri düzenleyen 1929 tarihli Lateran Anlaşması’nın 96. yıl dönümü vesilesiyle iki devlet arasında gelenek olduğu üzere üst düzey siyasi istişareler İtalya’nın Vatikan Büyükelçiliği’ndeki Borromeo Sarayı’nda yapıldı.

İstişarelerin ardından İtalyan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kardinal Parolin, bugünkü istişarelerinde Orta Doğu’daki meselelere değindikleri bilgisini verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi fikrini gündeme getirdiği hatırlatılan ve görüşü sorulan Kardinal Parolin, “Filistin halkı kendi topraklarında kalmalıdır. Bu, Vatikan’ın temel prensiplerinden biridir, hiçbir şekilde zorla göç ettirme olmamalıdır. Zorla göç ettirme olmamalıdır çünkü İtalyan tarafı da bunun bölgede gerginlik yaratacağını vurguladı” ifadesini kullandı.

Kardinal Parolin, Trump’ın bu fikrinin mantıklı olmadığını belirterek, “Komşu ülkeler buna sıcak bakmıyor. Örneğin, yakın zamanda Ürdün Kralı’nın kesin bir şekilde ‘hayır’ dediğini duyduk. Bir çözüm bulunması gerekiyor ve bize göre en iyi çözüm iki devletli formüldür çünkü bu, aynı zamanda halklara umut vermek anlamına gelir” diye konuştu.

UKRAYNA

Parolin, Ukrayna konusunda birçok hareket olduğunu kaydederek, “Bunların gerçekleşeceğine ve gerçekten barışa ulaşabileceğimize dair birçok umut ışığı var. Böyle bir barışın adil olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Barışın sağlam olması için kalıcılığının önemine işaret eden Kardinal Parolin, “Bu nedenle, tehlikede olan tüm aktörleri içermeli ve uluslararası ilkeler ile BM bildirgelerini dikkate almalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Trump’ın bu husustaki önerilerini nasıl değerlendirdiği sorusuna da Parolin, “Bir değerlendirmede bulunmak için erken. Her halükarda önerilen her şeyin yararlı olduğuna inanıyorum çünkü bu savaşa son vermemiz gerekiyor” yanıtını verdi.

Related Posts

Şişli’de öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi

Şişli’de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi.

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Son dakika.. Trendyol GO’yu Uber satın aldı

Trendyol Grubu, Uber Technologies, Inc. ile Trendyol GO’nun çoğunluk hisselerinin devri için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir