Yeni nesil Siri, performansı ile şaşırtabilir!

Apple CEO’su Tim Cook, Yeni Siri Özelliklerinin Gecikeceğini Açıkladı

Apple CEO’su Tim Cook, 2025 ikinci mali çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda; şirketin Apple Intelligence çatısı altında geliştirdiği yeni Siri özelliklerinin gecikeceğini açıkladı. Cook teknolojinin halen istenen kalite düzeyine ulaşmadığını, ancak geliştirme sürecinde önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Yeni Nesil Siri İddialı Geliyor

Apple, gelişmiş bir dijital asistan deneyimi sunmak amacıyla Siri üzerinde kapsamlı bir dönüşüm süreci başlatmıştı. İlk olarak WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan yeni versiyonun, iOS 18’e yapılacak bir güncellemeyle sunulması planlanıyordu. Fakat yılın başında yapılan resmi açıklamayla, yazılımın daha fazla geliştirme sürecine ihtiyaç duyduğu söylenerek çıkış tarihi ertelendi.

Yeni Siri’nin yalnızca sesli komutlara yanıt veren bir sistem olmaktan çıkarak; karmaşık görevleri yerine getirebilen bir yapay zeka asistanı haline gelmesi bekleniyor. Apple, artık kullanıcı verilerinin cihaz içinde işleneceğini ve böylece daha güvenli altyapı oluşturulacağını vurguluyor.

ABD’de Sürücüsüz Kamyonlar Hizmete Başlıyor!

Aurora, ABD’de sürücüsüz kamyonları ile hizmet vermeye başladı. Bu gelişme, diğer şirketlerin de önünü açabilir.

Geliştirme sürecinde yaşanan gecikmelerin ardından Apple, şirket içi yapılanmada da değişikliklere gitti. Siri’nin geliştirme sürecinden sorumlu olan John Giannandrea görevden alındı ve yerine daha önce Vision Pro projesinin başında yer alan Mike Rockwell getirildi.

Yeni Siri’nin iOS 19 ile birlikte sunulması planlanıyor. Ancak yazılımın ilk sürümde mi, yoksa ilerleyen güncellemelerle mi kullanıma açılacağı henüz netleşmedi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni nesil Siri Apple fanlarını tatmin edebilecek mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

NASA’nın keşfettiği cisim şaşkınlık yarattı

NASA bilim insanları, Samanyolu galaksisinde Dünya’dan 15 bin ışık yılı uzaklıkta tanımlanamayan bir gök cismi keşfetti. Cismin doğası hâlâ gizemini koruyor.

116 milyon yıllık kehribarda saklı… Bilim insanları en eski tsunami kanıtını buldu

Bilim insanları, Japonya’nın Hokkaido Adası’nda yaptıkları araştırmalar sırasında, 116 milyon yıl öncesine ait bir tsunaminin izlerine ulaştı. Bu izler, erken Kretase dönemine ait deniz tabanı tortulları arasında keşfedilen “olağanüstü zengin kehribar konsantrasyonlarında” bulundu.

FBI’ın açıklaması korkuttu, risk Türkiye için de geçerli: Biri bizi gözetliyor! ‘Yatak odasındaki televizyon bile bir tehdit’

Evimizde sessizce çalışan küçük cihazlar olan modemler, aslında dijital hayatımızın en kritik güvenlik zafiyetlerinden biri. Modemler, siber korsanlar için adeta açık bir kapıya dönüşüyor; sadece internetimiz değil, kişisel verilerimiz de tehdit altında. Üstelik çoğumuz bu tehlikenin ne kadar yaygın ve sinsi olduğunun farkında bile değiliz. FBI’ın uyarısıysa durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor: Modemler siber saldırganların öncelikli hedefi haline geldi! Bu risk, Türkiye’de de geçerli… İşte dikkat etmeniz gereken işaretler…

Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da zirvede

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Çekya’da 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 5. ayağında ilk yarışta birinci olarak podyumun zirvesine çıktı.

Bazı çiçekler neden ölüm kokusunu taklit ediyor?

Çiçek açan bir bitki alt grubunun uzun süre önce şahit olduğu üzere iğrenç ve kötü kokular, pek çok sineğe ve bazı böceklere hoş kokular ve çiçek kokularından daha cazip geliyor.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.