Yunanistan’a göre altyapı dayanıklılığı ve güvenliği Avrupa’nın önceliği olmalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis Baltık Denizi’ndeki Hasar İle İlgili Konuştu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarında meydana gelen hasara atıfta bulunarak altyapı dayanıklılığının ve güvenliğinin Avrupa’nın en temel önceliği olması gerektiğini belirtti.

Yerapetritis, Litvanya’nın başkenti Vilnius’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yerapetritis, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve hem bölgeye hem de tüm dünyaya istikrar getirecek uzun vadeli bir anlaşmaya varılmasını da umduğunu söyledi.

Yerapetritis, Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarında meydana gelen hasara ilişkin olarak Yunanistan’ın bu hasardan zarar gören Baltık Denizi ülkelerine destek mesajını iletti.

Altyapıya yönelik hiçbir müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyleyen Yerapetritis, “Altyapımızın dayanıklılığı ve güvenliği Avrupa’nın en temel önceliği olmalıdır.” diye konuştu. (AA)

Related Posts

Beyşehir’de Yangın Paniği

Beyşehir’deki buğday tarlasında çıkan yangın, itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Ahlat’ta Otomobil Kanalda Düştü: 1 Ölü, 2 Yaralı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde otomobilin kanala düşmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Akademisyenden skandal paylaşım: Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru

Sahte diploma skandalı Türkiye gündemindeki yerini korurken İstanbul Üniversitesi’nde akademisyen Şinasi Gündüz’ün paylaşımı büyük tepki çekti.

Bakanlık iki kez ilan yayınladı, yüzüne bakan olmadı: Yıllık geliri 2 milyon TL

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 2 milyon liranın üzerinde gayrisafi gelir elde eden birinci sınıf Erzurum Yedinci Noterliği için ikinci defa ilan açtı. Noter olarak atanmak isteyenlerin başvuru yapması beklenirken, ikinci kez açılan ilana da talip çıkmadı.

Rekor “Taşkın Kral”ın

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bursa Karacabey tesisinde yetiştirilen 68 yarış tayını ihaleyle sattı. 68 tayın satışından 45 milyon 485 bin lira gelir elde edildi.

Alaca’da Trafik Denetiminde Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimlerde ruhsatsız tabanca ve mühimmat bulundu, 1 kişi gözaltına alındı.