22 Şubat 2025

Gezi Haber Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

Akil insanlardan TÜSİAD’a destek için özel toplantı kararı

Akil insanlardan TÜSİAD'a destek için özel toplantı kararı

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma başlatılmasının ardından dernekten yeni bir hamle geldi. TÜSİAD’ın üst düzey toplantı kararı aldığı belirtildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, (TÜSİAD) ‘soruşturma’ gündemi ile toplanıyor.  TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında, dernek genel kurulundaki konuşması nedeniyle ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ ve ‘gerçeğe aykırı bilgili alenen yayma’ iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından, derneğin üst düzey toplantı kararı aldığı belirtildi.  Soruşturma gündemi ile gerçekleşecek toplantıda TÜSİAD’ın onursal başkanları, YİK başkanları ve eski yönetim kurulu başkanlarından oluşan isimlerin yer alacağı aktarıldı. Toplantıda TÜSİAD’ın ‘akil isimleri’ olarak adlandırılan iş insanlarının soruşturma kararıyla ilgili nasıl bir yol izleneceğini ele alacağı ifade aktarıldı. 

 

 

TÜSİAD’in akil insanları 

TÜSİAD’ın onursal başkanları arasında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Dinçkök, Muharrem Kayhan, Tuncay Özilhan ve Erkut Yücaoğlu bulunuyor. Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Muharrem Kayhan, Erkut Yücoğlu ve Tuncay Özilhan aynı zamanda YİK başkanlığını da üstlendi. Dernekte yönetim kurulu başkanlığı yapanlar arasında ise Ömer Dinçkök, Cem Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Halis Komili, Muharrem Kayhan, Erkut Yücaoğlu, Tuncay Özilhan, Ömer Sabancı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Muharrem Yılmaz, Haluk Dinçer, Cansen Başaran Symes, Erol Bilecik ve Simone Kazlowski bulunuyor.

“TÜSİAD’ın ‘sicili bozuk’ suçlamalarını kabul etmiyoruz”

Saygı Öztürk’e konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ‘Üyelerinizden ‘Niçin böyle bir açıklama yaptınız, bizleri zor duruma düşürdünüz’ yolunda görüşler geldi mi?’ sorusuna, “Böyle bir konuşma geçmedi. Ancak, üyelerimizden, siyasilerin yaptığı ve TÜSİAD’ı eleştiren açıklamalardan üzüntü duyulduğuna ilişkin çok sayıda mesaj geldi. Herkesin bildiği konular TÜSİAD tarafından da gündeme getirildi. Bu konuda yanlış anlamaları da gidermek almacıyla bir açıklama daha yapacağız” dedi.  Turan, ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşeb büs ve gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma’ suç lamasını kabul etmediklerini vurguladı. Başka bir TÜSİAD yetkilisi de TÜSİAD’ın sicilinin bozuk olduğu şeklindeki suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.