Şırnak’ta 590 Milyon Liralık Kaçakçılık Operasyonu Gerçekleşti

0
sirnakta-590-milyon-liralik-kacakcilik-operasyonu-LI6Isfnv

Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen büyük bir kaçakçılık operasyonu, 590 milyon liralık değerinde kaçağın ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, şüpheli bir araçta yapılan aramada önemli miktarda kaçak altın ve döviz tespit edildiği bildirildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda kaçakçılık suçlarına karşı etkin önlemler almaya devam ediyor.

Operasyon kapsamında, Cizre’de seyir halindeki bir araç durdurularak detaylı bir arama gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, yasa dışı yollarla ülkeye sokulduğu düşünülen büyük miktarda değerli maden ve döviz bulundu. Ele geçirilen kaçak materyallerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 590 milyon Türk Lirası olduğu belirtildi.

Operasyonun sonuçları ise şu şekilde açıklandı: 30 adet 1 kilogramlık külçe altın, 66 parça halinde toplam 85 bin 939,5 gram altın, 90 bin 600 Amerikan Doları ve 7 bin 470 Euro ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araçta bulunan 3 şüpheli şahıs yakalanarak adli işlem başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Suçun her türlüsüyle birlikte kaçakçılık suçlarıyla da kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verildi. (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir