CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sabah gazetesinde yer alan ve Emre Caner’in CHP Genel Merkezi’nde para aldığına dair çıkan iddialara sert bir cevap verdi. Taşcıer, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Emre Caner hakkında başlatılan sürecin bir “itibarsızlaştırma kampanyası” olduğunu savundu.
“YOL ARKADAŞIMA YÖNELİK BİR KARALAMA KAMPANYASI VAR”
Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Taşcıer, Emre Caner’in 2018-2024 yılları arasında kendisinin danışmanlığını yaptığını ifade ederek, “Yıllardır birlikte çalıştığım bir yol arkadaşımın haysiyetine yönelik açık bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıyayız” dedi. Taşcıer, basına yansıyan metinlerdeki ilişkiler ağının ve kullanılan ifadelerin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.
Taşcıer’in açıklamaları şu şekilde:
“Son günlerde bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddialar üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Siyasi manipülasyon amacıyla yıllarca birlikte çalıştığım bir yol arkadaşımın haysiyetine yönelik bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmektedir. Emre Caner, 2018-2024 yılları arasında danışmanım olmuştur.
“Veli Ağbaba ile Akraba Değildir”
Kamuoyuna yansıyan metinlerdeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Taşcıer, “1) Emre Caner, Veli Ağbaba’nın akrabası değildir. 2) İddia edildiği gibi Malatyalı değildir; Ankaralıdır. 3) 2018’den önce Emre Caner’in Veli Ağbaba ile gönüllü çalışması gizli bir durum değildir, kendisi isteğiyle ayrılmış ve ardından aralarında soğukluk oluşmuştur. 4) O tarihte Genel Başkan Yardımcısı olarak görevde olduğum için Genel Merkez’de bir odam mevcuttu; danışmanımın orada bulunmasından daha doğal bir şey yok. HTS kaydı iddiaları da bu şekilde açıklanamaz, o dönemde çok sayıda kişi Genel Merkez’deydi.”
Taşcıer, sosyal medyada yer alan “bankamatik memuru” ve “çift maaşlı” gibi ifadelerin de gerçekle bağlantısının bulunmadığını ifade etti. “Emre Caner, danışmanlık sonrasında Çankaya Belediyesi’nde önemli projelere imza atan bir isimdir. 6) Veli Ağbaba da bu konuda bir açıklama yaptı ve ‘ne böyle bir para alındı ne de Emre Caner aldı’ dedi.”
“İnsanların Onurunu Kirletmeye Çalışıyorlar”
Taşcıer, “Bir insanın hayatını ve itibarını kirli ifadelerle parçalamaya çalışmak kabul edilemez. HTS kaydından suç üretme çabası yeni bir yöntem değil. Türkiye’de önce hedef seçiliyor, sonra ilişki oluşturulup suçlamalar yapılıyor. Bir fotoğraf veya HTS kaydı üzerinden insanlar mahkum ediliyor. Bu, medya aracılığıyla insanların onurunu zedelemektir” dedi.
Taşcıer, bu tür yaklaşımlara karşı sessiz kalmanın hukuk duygusunu, vicdanı ve insanlık onurunu savunmaktan vazgeçmek anlamına geleceğini dile getirerek, “İnsanların hayatlarını siyasi malzeme haline getiren anlayışı reddediyorum. Hakikatin er ya da geç ortaya çıkacağına inanıyorum. Geride kalan ise insanların hangi koşullarda yaşadığıdır.” ifadelerini kullandı.